Pepparkakscupcake

 12 små eller 8 stora
 

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 75 g smör
  • 1/2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Frosting:
  • 50 g smör (rumstemperatur)
  • 100 g cream cheese
  • 3 dl florsocker


Gör såhär:

Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt smält smör och gräddfil.
Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formar (fyll 2/3 av formen) och grädda på 200 grader i cirka 15 minuter för små och cirka 20 minuter för stora. Låt svalna.
Frosting: Rör eller vispa samman smör, cream cheese och florsocker till en slät kräm. Spritsa eller bred ut frosting på varje kaka.


(null)

(null)

(null)