Lussekatter

(null)

(null)

(null)

Saftiga Lussebullar, 25 st:
50 g Jäst
4 dl Standardmjölk
2 dl Vispgrädde
1.5 g Saffran
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
150 g Smör, rumsvarmt
12-15 dl Vetemjöl
+ 1 Ägg till pensling

Börja med att lösa jästen i mjölken, i en stor bunke.
Värm upp grädden försiktigt på spisen och rör ner saffran.
Häll grädden på mjölkblandningen – får ej vara för varm!
Tillsätt resterande ingredienser, lite mjöl i taget.
Arbeta ihop en smidig deg och stjälp sedan upp på mjölat bakbord.
Dela degen i 25 jämnstora delar.
Rulla ut varje deg till längder (ca. 2 cm i diam.) och forma sedan till lussebullar.
Lägg på en bakpapperklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 1-2 h.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla med ägg, tryck fast två russin på varje bulle och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 7-9 minuter, tills bullarna fått en fin gyllene färg. Låt svalna innan du lyfter dem från plåten.
Förvara i en tätslutande kakburk. Går utmärkt att frysa!


Recept av @Bakamedfrida

Topping 1: efter du penslat med ägg, strö på pärlsocker. Pensla med smält smör e fter ugnen.
Topping 2: låt svalna hyfsat. Pensla med smält smör efter ugnen och doppa i strösocker.
(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)



1 december

1 DECEMBER! ❄️ varje dag i december kommer det upp erbjudanden och tips på vär instagram + varje söndag kommer det upp en TÄVLING! Missa inte! 🎁  Följ @ikbrudarna på instagram!

Dagens erbjudande: Kastehelmi tårtfabrik 24cm 🍰 399:- (ord pris 529:-)

(null)