Limecheesecake med hallonkompott

 
 
Den perfekta desserten när man vill ha något lyxigt men som ändå är enkelt och går fort att göra; cheesecake! Blir extra fint att göra i individuella portionsglas! Här i glas från Rosendahl.
 
Recept:

6 portioner

Ingredienser

Lakritscheesecake
150 g Philadelphiaost
3-4 msk florsocker
3 lime
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
2 dl grädde, flytande

Crunch
ca 6 Digestivekex, krossade (mortlade)

Halloncoulis
150 g hallon, frysta – sedan upptinade
1 tsk florsocker (el mer om mer sötma önskas)

Topping
Limeskiva
Citronmeliss

Gör så här

Digestivekross
1. Krossa digestivekexen i en skål med fingrarna eller använd en mortel. Gör det gärna halvfint, blandat med lite grövre bitar. Det behöver inte vara perfekt!

Limecheesecake
1. Vispa samman Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & limesaft med elvisp till en slät fin kräm.
2. Tillsätt sedan grädden i färskostvispet och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår.
3. Fyll upp cheesecakesmeten i en spritspåse av plast. (Engångspåse)
Det är alltid fräscht & snyggt att bara spritsa ut önskad mängd sedan över digestivekrosset ner i glaset innan servering. (Inget onödigt kladd  )
4. Lägg svalt i kyl fram till servering.

Halloncoulis
1. Se till att de frysta hallon en är upptinade.
2. Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret medan hallonen pressas genom silen.
3. Använd en sked och tryck ut all saft. Pressa och dra skeden fram och tillbaks i silen.
(Eftersom vi tillsätter florsockret rank ner på hallonen i silen så blir det inga klumpar av florsockret när halloncoulisen är klar!)
4. Släng till sist bort kärnorna som samlats upp i silen.

NJUT!