Lättlagad dessert

Här kommer recept på en supergod dessert med hallon- och chokladmousse!

Hallonmousse
Ingredienser:
5 dl hallon
1 dl socker
1 msk gelantinpulver
3 dl grädde

Koka upp hallonen med sockret. Låt gelantinet svälla i 2 msk vatten och rör ned i hallonen. Vispa grädden hårt och rör ner hallonen. Fördela i glas och låt stå kallt.

Gör nästa mousse - Chokladmoussen
Ingredienser:
150 g mjölkchoklad
2 äggulor
2 dl grädde

Ställ fram grädden och äggen en stund tidigare så att ingredienserna närmar sig samma temperatur. Det hjälper för att moussen inte ska skära sig! Smält chokladen och rör ner äggulorna. Vispa grädden och rör ner chokladen (testa att röra runt med en slickepott och rör lite längre för att få den slät!)

Ta fram glasen med hallonmousse ur kylen (den ska ha stelnat hyfsat) och fördela chokladmoussen uppe på!

Dekorera med t.ex färska hallon och mynta, servera!