Hallonpannacottapaj

Här har vi ett recept på en mycket god hallonpannacottapaj som är både enkel att göra och smakar underbart!

 

 

Ik-forms goda hallonpannacottapaj

Pajdeg

12 st digestivekex

   

75 gram smält smör

   


Fyllning

3 st gelatinblad

   

3 dl vispgrädde

   

1 dl strösocker

   

 

250 gram hallon

200 gram  philadelphiaost

färska bär, till garnering

 
Tillagning
1. Kör kex och smör i matberedare (Kitchen aid) Tryck ut blandningen i botten på en pajform från Gerbera. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en margretheskål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull från Scanpan och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixerstav från Bodum eller i matberedare till en puré. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa med en Dualitvisp till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär på ett fat från Mateus.

30/7 2012

Dagens produkt är en en svampkniv med fodral från Sagaform 79:-
Smidig att ta med sig vid svampplockning, kniv och borste i ett.
 

27/7 2012

Dagens produkt är grillbestick från Tramontina 12 delar 299:-
Passar perfekt till kvällens grillning!
 
Hos Önska i Värnamo